Schuldhulptraject wordt korter per 1 juli

Schuldhulptraject wordt korter per 1 juli

In februari dit jaar is de wijziging van de Faillissementswet aangenomen. Dit is een belangrijke wetswijziging die zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de looptijd van zowel het wettelijke schuldregelingstraject (Wsnp-traject) als het minnelijke schuldregelingstraject (Msnp). Vanaf 1 juli 2023 wordt de aflosperiode voor beide trajecten verkort van 3 jaar naar 1,5 jaar.

De verkorting van de looptijd van schuldregelingstrajecten moet bijdragen aan de doelstellingen van het kabinet om inwoners sneller en effectiever te helpen bij problematische schulden. Het is een belangrijk onderdeel van de bredere landelijke aanpak van geldzorgen, armoede en schulden, waarbij het doel is om het aantal huishoudens met problematische schulden tegen 2030 met 50% te verminderen. Door de verkorte aflosperiode krijgen inwoners sneller perspectief op een duurzaam schuldenvrije toekomst. Passende begeleiding en nazorg voor inwoners blijven noodzakelijk. Dit maatwerk is de basis voor de individuele ondersteuningsbehoeften van elke inwoner, waarbij na de aflosperiode de hulp kan worden voortgezet als dat nodig is.

Heeft u geldzorgen?

U kunt zich eenvoudig aanmelden bij het Zorgadviespunt:

  • Bel tijdens het telefonisch spreekuur, telefoon (020) 496 21 21 (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00-10.30 uur) 
  • Kom naar het inloopspreekuur op donderdag tussen 11.00-12.00 uur in Dorpshuis Duivendrecht. 
  • Stuur een e-mail naar schuldhulpverlening@ouder-amstel.nl. 

Onze medewerkers staan klaar om naar uw verhaal te luisteren en u op weg te helpen naar een financieel gezondere toekomst.

Meer informatie over de beschikbare hulp en ondersteuning vindt u op onze website hulpwijzerouderamstel.nl. Hier kunt u terecht voor uitgebreide informatie en waardevolle tips om uw financiële situatie te verbeteren.

Wacht niet langer en zet de eerste stap naar een betere financiële stabiliteit. Samen kunnen we werken aan het herstellen van uw financiële welzijn