Eerste rit van de BoodschappenPlusBus is een feit

BoodschappenPlusBus

 

DUIVENDRECHT - Op dinsdag 28 februari heeft de "BoodschappenPlusBus" zijn eerste officiële rit gereden. Dit initiatief is opgezet door Stichting Coherente en stelt inwoners van Duivendrecht die minder mobiel zijn of te ver van de supermarkt wonen, in staat om elke dinsdag mee te rijden naar het Dorpsplein, waar ze zelf hun boodschappen kunnen doen. Een gastheer of -dame begeleidt hen tijdens het in- en uitstappen en kan indien nodig helpen met het boodschappen doen.

Na het winkelen wordt er gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken in het Dorpshuis, waarna de bus de deelnemers terug naar huis brengt. De kosten voor het gebruik van de BoodschappenPlusBus bedragen €3 per retourrit.

Wethouder Jacqueline de Maa was aanwezig tijdens de eerste rit en toonde zich enthousiast over het initiatief. "Het is een mooi project dat inwoners de kans geeft om zelf hun boodschappen te doen en tegelijkertijd sociale contacten mogelijk maakt. De eerste rit was een succes en we hopen dat er meer aanmeldingen zullen volgen."

Aanmelden voor een rit

De bus rijdt momenteel elke dinsdag tot en met 1 juli. Inwoners worden opgehaald tussen 10.30 en 11.00 uur en zijn rond 13.15 uur weer thuis. Om een rit te boeken, kunnen geïnteresseerden bellen met Coherente via (020) 496 36 73 van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Op maandag wordt bekendgemaakt of er plaatsen beschikbaar zijn voor de dinsdagrit.