Een nieuw jaar vol nieuwe kansen

De start van een nieuw jaar geeft altijd zo'n fris gevoel van nieuwe kansen. En die kansen zijn overal om u heen. De vraag is alleen of u ze ook gaat benutten.
 

Is uw glas halfleeg of halfvol?

De afgelopen twee jaar zijn voor veel mensen een periode geweest waarin gefocust werd op wat er niét kon. Heel begrijpelijk want wat kon en mocht er een hoop niet! En ook nu zijn we nog steeds niet op het punt dat we weer volledig vrij en zorgeloos kunnen doen wat we willen. Niemand weet hoe lang dat nog gaat duren.

Maar met een nieuw jaar voor de boeg is dit het perfecte moment om de focus te verleggen en te kijken naar wat er wél kan en mag. Kansen zien en kansen benutten. Zoals in het gezegde: het glas halfvol zien in plaats van leeg.
 

Zelf aan de slag om uw doel te bereiken

Wat zou u dit jaar graag willen doen of bereiken? Een nieuwe baan? Een nieuwe relatie. Een gezonder leven? Wat zou er nodig zijn om dat doel te bereiken? Een ding is zeker: zolang u erop gaat wachten, weet u zeker dat er niks verandert. U moet dus zelf in actie komen en de bal aan het rollen brengen. Wilt u een nieuwe baan vinden? Wie in uw omgeving zou u kunnen helpen? Wie kent u die u kan introduceren bij de ideale werkgever? Bel die persoon en durf te vragen. En geef niet meteen op wanneer u niet direct succes hebt. Vaak is er geduld en doorzettingsvermogen nodig om die grote doelen te bereiken. 

Ook handig: hou uw uiteindelijke doel voor ogen, maar wees ook blij met de kleine successen die u onderweg boekt. Wees trots dat u actief de touwtjes in handen neemt en u niet laat tegenhouden door kleine tegenslagen. 
 

Anderen helpen hun dromen waar te maken

Klopt iemand anders bij u aan voor een beetje hulp bij het behalen van hun doelen? Denk dan niet dat u toch geen verschil maakt maar kijk wat u wél kunt doen. Anderen helpen zonder daar iets voor terug te verwachten levert wellicht geen geld op maar wel vriendschap en het fijne gevoel iets voor iemand te kunnen betekenen.

Wij wensen iedereen een prachtig 2022 vol kansen, plezier en gezondheid.