Ik wil als mantelzorger de zorg met iemand delen

Vraag hulp aan familie, vrienden of een vrijwilliger. De gratis app Fello kan helpen de zorg met elkaar af te stemmen. Dit is een gedeelde agenda waarmee u samen de zorg regelt.

Of maak gebruik van respijtzorg (ook wel mantelzorgondersteuning). Bij respijtzorg neemt iemand de mantelzorg tijdelijk van u over. Respijtzorg kan af en toe of op vaste momenten. Er zijn verschillende vormen:

  • Iemand kan bij de persoon voor wie u zorgt langskomen. U kunt dit bespreken met de mantelzorgorganisatie in uw woonplaats.
  • De persoon die u verzorgt kan naar een dagbesteding of logeeradres. U kunt de dagbestedingsmogelijkheden van Co’s Kamer bespreken met Coherente. Voor dagbesteding of logeeropvang kunt u contact opnemen met het Zorgadviespunt van de gemeente.
  • Als mantelzorger kunt u ook gebruik maken van de Diensten Thuis. Met Diensten Thuis kunt u extra huishoudelijke werkzaamheden (maximaal 2 uur per week) met korting inkopen. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Zorgadviespunt.

Uw vervanger kan een vrijwilliger of een professional zijn. Dat hangt af van de zorg die nodig is. Misschien komt u in aanmerking voor hulp van Handen-in-Huis. Kijk op de website hoe dat werkt. Wilt u professionele zorg voor de persoon voor wie u zorgt? Vraag dan respijtzorg aan bij het Zorgadviespunt van de gemeente. U kunt ook altijd terecht bij uw huisarts.

Mantelzorg & Meer

Mantelzorgondersteuning in Ouderkerk.

Bezoekadres
Bouwerij 4D
1185 XX Amstelveen
Website
www.mantelzorgenmeer.nl
E-mailadres
info@mantelzorgenmeer.nl
Telefoonnummer
020 512 72 50

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Bezoekadres
Vondelstraat 1
1191 BD Ouderkerk aan de Amstel
Postadres
Postbus 35
1190 AA Ouderkerk aan de Amstel
Website
www.ouder-amstel.nl/zorgadviespunt
E-mailadres
zorgadviespunt@ouder-amstel.nl
Telefoonnummer
020 496 21 21

Markant, centrum voor mantelzorg

Centrum voor mantelzorger in Duivendrecht. Markant ondersteunt mantelzorgers met informatie, advies en cursussen. Ook zetten ze vrijwilligers in om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten.

Website
www.markant.org
E-mailadres
info@markant.org
Telefoonnummer
020 88 68 800

Handen in Huis

Telefonisch bereikbaar: ma t/m do 08.30 - 16.30 uur, vrijdag 09.00 - 14.00 uur.

Website
www.handeninhuis.nl
E-mailadres
info@handeninhuis.nl
Telefoonnummer
030 659 09 70

Hello 24/7

Website
www.hello247.nl