Bijscholen

Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Rijksoverheid - volwassenonderwijs


Vraag bij de gemeente wat er mogelijk is. De gemeente helpt u ook als u geen uitkering krijgt. Bij een sollicitatietraining oefent u met brieven schrijven en gesprekken voeren. Ook werkt u aan uw cv. Hiermee vergroot u uw kans op werk.

Tips en uitleg over een cv, vacatures vinden, sollicitatiebrief en een sollicitatiegesprek vindt u op de website Werk.nl. Daar kunt u in de digitale Werkmap uw cv, sollicitatiebrieven en afspraken bij elkaar houden. Voor advies over loon en salarisonderhandeling kijkt u op Loonwijzer.

Bij het Werkplein krijgt u uitleg, advies en begeleiding.

Loonwijzer

Werkplein Amstel-Venen

Telefonisch afspraak maken: 8.30 - 17.30 uur, maandag tot en met vrijdag. Openingstijden: 9.00 - 17.00 uur, maandag tot en met vrijdag.

Bezoekadres
Laan Nieuwer-Amstel 1
1182 JR Amstelveen

Postadres

Postbus 862
1180 AW Amstelveen

Telefoonnummer
020 751 58 80

Werk.nl - solliciteren

Werkplein Groot Amsterdam

Bezoekadres
Delflandlaan 3
1062 EA Amsterdam

Telefoonnummer
0900 92 94


Kijk eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod. Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep.

Misschien krijgt u geld van de overheid voor het volgen van een opleiding. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid - Nederland leert door en Rijksoverheid - STAP-budget.

De Volksuniversiteit heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen.

Volksuniversiteit Amstelland - Amstelveen

Bezoekadres
Stadsplein 97
1181 ZM Amstelveen

Postadres

Postbus 596
1180 AN Amstelveen

E-mailadres
info@vu-amstelland.nl

Open Universiteit - gratis cursussen

Opleiding en Beroep

Open Universiteit

Website
www.ou.nl

KiesMBO

Beroepskeuzetest

Nationale beroepengids - opleidingen, cursussen en trainingen

Nationale beroepengids - beroepskeuzetest

Rijksoverheid - Nederland leert door


Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.

Meld u aan bij stichting Coherente. Vrijwilligers oefenen Nederlands met u. Dat kan in een groep of individueel. U vindt Coherente in Duivendrecht en in Ouderkerk aan de Amstel, bijvoorbeeld in de bibliotheek. Kijk op coherente.nl/taal, stel uw vraag op het contactformulier of loop binnen bij een van de locaties in Ouder-Amstel.

Meld u aan voor een Nederlandse taalcursus of een cursus digitale vaardigheden. Inwoners uit Ouder-Amstel kunnen gratis een cursus volgen als zij niet (meer) hoeven inburgeren. U krijgt les van een gecertificeerde taaldocent en u sluit de cursus af met een diploma of certificaat. Kijk op de gemeentewebsite voor meer informatie en voor het aanmeldformulier.

Coherente

 

Activiteitenlocaties:

    \t
  • Bindelwijk Koningin Julianalaan 16 1191 CD
  • \t
  • Ouderkerk aan de Amstel
  • \t
  • Dorpshuis Dorpsplein 60 1115 CX Duivendrecht

http://hulpwijzerouder-amstel.nl/sdu/werken-en-leren/leren/bijscholen

Bezoekadres
Diedrick van Haarlemstraat 3
1191 AX Ouderkerk aan de Amstel

Postadres

Postbus 63
1190 AB Ouderkerk aan de Amstel

E-mailadres
info@coherente.nl

Telefoonnummer
020 496 36 73

Gemeente Ouder-Amstel - de Nederlandse taal leren

Beter Spellen

Taal voor het Leven - Ik wil leren!

Spelling.nl