Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Praat erover. Wordt u op uw werk gediscrimineerd? Praat dan met de vertrouwenspersoon op uw werk. Zoek samen naar een oplossing.
Of meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie. Bijvoorbeeld via de website Discriminatie.nl. Of bij een anti-discriminatiebureau in de buurt. Zij weten ook wat u verder kunt doen. U kunt ook aangifte doen bij de politie.
Bent u gediscrimineerd? Of ziet u dat iemand anders dit overkomt? Wat doet u dan? Neem contact op met Discriminatie.nl
In onze samenleving moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Bij Discriminatie.nl wordt geluisterd naar uw verhaal en samen met u gezocht naar de beste oplossing. Dat wordt discreet en zorgvuldig gedaan. Elke melding wordt serieus genomen. Discriminatie.nl ondersteunt, biedt hulp en bemiddelt.
Het Discriminatie.nl Regio Amsterdam werkt voor alle inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Stadsgebied Driemond-Weesp.
Een melding doen van discriminatie kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is om het meldformulier in te vullen op de website discriminatie.nl.
Praat erover. Bijvoorbeeld met de vertrouwenspersoon of de bedrijfsarts van de organisatie waar u werkt. Probeer samen het pesten te stoppen. Praat ook met uw werkgever. De werkgever is verplicht pesten op het werk tegen te gaan.
Doet de werkgever niet genoeg? Dan kunt u een klacht indienen.
Op de website van het Juridisch Loket staat meer over wat u kunt doen. Op Pestenopdewerkvloer.nl staan tips en verhalen van anderen.
Praat met de vertrouwenspersoon, een personeelsadviseur of met iemand van de ondernemingsraad van de organisatie waar u werkt. Zoek samen naar een oplossing.
Juridisch advies, tips en voorbeeldbrieven vindt u op de website van het Juridisch Loket. Ga langs of bel voor persoonlijk advies.
Als uw werkgever met ontslag dreigt, werk dan gewoon door. Zet nergens uw handtekening onder. Zoek juridische hulp. Bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket.
Gratis persoonlijk advies voor iedereen met een laag inkomen.
Kijk op de website Loonwijzer of u genoeg verdient. Ook bij de vakbonden kunt u controleren of u het salaris verdient dat past bij uw werk. Bel bijvoorbeeld de FNV of het CNV of kijk op hun websites. Op de website van Rijksoverheid staat informatie over het minimumloon.
Denkt u dat de hoogte van uw salaris niet klopt en bent u het er niet mee eens? Neem dan contact op met het Juridisch Loket voor advies.
Gratis persoonlijk advies voor iedereen met een laag inkomen.
Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u veilig en gezond kunt werken. Bespreek onveilige situaties eerst met uw werkgever of met de ondernemingsraad van de organisatie waar u werkt.
Vraag ook advies aan de arbodienst van de organisatie waar u werkt. De mensen van de arbodienst weten alles over de regels voor veilig en gezond werken.
Heeft u te maken met grensoverschrijdend gedrag? Kijk op de site van Slachtofferwijzer voor meer informatie.
Als het onveilig blijft kunt u een klacht indienen bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.