Hier vindt u informatie over het meedoen aan activiteiten of het organiseren van activiteiten. In de agenda ziet u wat er in uw gemeente te doen is.
Het Amsterdamse Bos is een heerlijke plek voor een wandeling en in de rest van de omgeving kunt u ook heerlijk fietsen. Vindt u het samen gezelliger? Zoek dan een maatje om samen te gaan sporten of bewegen op de website van Jouw BeweegMaatje of via de Vrijwilligersvacaturebank van Stichting Coherente. Meld u aan bij de Vogelwerkgroep via de website Stichting Coherente.
De Vogelwerkgroep wil de in het wild levende vogels in het gebied beschermen. Zij verzorgt onder andere nestkasten, beschermt weidevogels, doet vogeltellingen, geeft voorlichting, lezingen en excursies. Of ga eens mee met de rondleidingen van Agrarische natuurvereniging De Amstel of kijk eens op de site van groengebied Amstelland en de beschermers Amstelland.
Wilt u wel sporten, maar vindt u het samen leuker? Sluit dan eens aan bij een van de activiteiten van Coherente of een sportvereniging in de buurt. Daar zijn altijd al actieve mensen aanwezig die u graag willen helpen en leren kennen.
Het is ook mogelijk om eens te kijken op de websites Sportpartner of Jouwbeweegmaatje om een maatje te vinden om mee te bewegen.
Initiatief vanuit gemeente en bevat overzicht van sportaanbod, nieuwsberichten en activiteitenkalender in Ouder-Amstel, van vereniging tot sportschool. Twitter: @sportiefoa
Lekker naar buiten op voor u toegankelijke paden? Kijk op de websites van Natuur zonder drempels, Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Wilt u sporten? Er is van alles mogelijk.
Kijk op de website Uniek Sporten voor alle mogelijkheden om te sporten met een beperking.
MEE biedt verschillende cursussen groepen om te bewegen en andere mensen te ontmoeten. Als het u veel moeite kost om actief te worden, biedt MEE Amstel en Zaan ook beweegcoaches waardoor u stap voor stap weer leert om actief te worden.
Daarnaast maakt de gemeente Ouder-Amstel onderdeel uit van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten. Hier is een regioconsulent in dienst die u persoonlijk kan helpen bij het vinden van de juiste sport.
Zit u in een rolstoel en wilt u graag naar buiten? Vrijwilligers van het Rode Kruis Ouder-Amstel gaan maandelijks wandelen met mensen die in een rolstoel zitten. Kijk voor meer informatie op de website van het Rode Kruis, afdeling Ouder-Amstel. Of ga naar de website Natuur Zonder Drempels of Rolstoelroute voor routes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel.
Ondersteuning bij leven met een beperking.
Neem contact op met de buurtcoach bij Coherente en vraag om te helpen bij het vinden van de juiste activiteiten. Is het meer medisch? Zoek dan de hulp bij de fysiotherapeut. Daarnaast geven de meeste sportscholen persoonlijk advies over de mogelijkheden om actief te zijn. Informeer bij een sportschool bij u in de buurt.
Heeft u een beperking en zoekt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met de consulent Aangepast Sporten bij Team Sportservice of een van de medewerkers van MEE Amstel en Zaan.
Activiteitenlocaties:
http://hulpwijzerouder-amstel.nl/sdu/werken-en-leren/leren/bijscholen
Ondersteuning bij leven met een beperking.
Initiatief vanuit gemeente en bevat overzicht van sportaanbod, nieuwsberichten en activiteitenkalender in Ouder-Amstel, van vereniging tot sportschool. Twitter: @sportiefoa
Heeft u een laag inkomen? Misschien komt u dan in aanmerking voor het Declaratiefonds van de gemeente Ouder-Amstel. Inwoners met een laag inkomen kunnen declaratiebonnen aanvragen bij de gemeente.
Met het Declaratiefonds kunt u meedoen aan sportieve, educatieve en culturele activiteiten in de gemeente Ouder-Amstel. Het Declaratiefonds bedraagt € 80 per volwassene en € 330 per kind van 5 tot en met 17 jaar. Voor kinderen kunnen hiermee ook kosten in verband met school worden betaald. Het bedrag wordt per huishouden in de vorm van declaratiebonnen toegekend. Met de declaratiebonnen kunnen u (en uw gezin) dicht bij huis activiteiten doen die anders niet mogelijk waren. Activiteiten die niet in de gemeente Ouder-Amstel te vinden zijn, mag u in een andere plaats volgen. Zo kunt u wél deelnemen aan die bepaalde cursus of kunnen uw kinderen lid worden van een sportvereniging.
Hoe kunt u de declaratiebonnen gebruiken? U betaalt eerst zelf voor de activiteit die u uitzoekt, vervolgens vult u de declaratiebon in en stuurt u die met het betaalbewijs naar de gemeente op. U krijgt het geld dan binnen 5 werkdagen teruggestort op uw rekening.
Aan welke voorwaarden moet u voldoen om gebruik te kunnen maken van het Declaratiefonds? U heeft recht op het Declaratiefonds als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm en uw vermogen onder de vermogensgrens ligt.
Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.
Coherente heeft verschillende cursussen voor ouderen die meer willen bewegen. Informeer naar de mogelijkheden of vraag de brochure Beweegwijzer 55+ aan.
Kijk voor sportverenigingen in de gemeentegids. Of kijk op de website Sportief Ouder-Amstel voor alle sportverenigingen en mogelijkheden.
Activiteitenlocaties:
http://hulpwijzerouder-amstel.nl/sdu/werken-en-leren/leren/bijscholen
Overzicht van sport- en beweegmogelijkheden in Ouder-Amstel, voor mensen vanaf 55 jaar. En voor mensen met een beperking of chronische aandoening.